ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Τιμή:20.00EUR
Προσθήκη στο καλάθι
Ημερομηνία κυκλοφορίας 25/10/2013

Δ. & κ. ΜΕΛΑ

Στο παρών βιβλίο, το δεύτερο των συγγραφέων πάνω στο συγκεκριμένο φορολογικό αντικείμενο, θα βρει ο αναγνώστης σχηματοποιημένη τη δομή του διεθνούς φορολογικού σχεδιασμού, ύστερα από τις τελευταίες διεθνής εξελίξεις και τις τελευταίες τροποποιήσεις της Ελληνικής νομοθεσίας.

Το σύγγραμμα πραγματεύεται τον διεθνή φορολογικό σχεδιασμό με έναν τρόπο κατανοητό και για τον μη επαΐοντα αναγνώστη ο οποίος διαθέτει βασικές γνώσεις πάνω στα φορολογικά τεκταινόμενα. Αναλύει το φαινόμενο του φορολογικού εγκλήματος (tax fraud) και της φοροδιαφυγής, πραγματοποιεί δε μια ιστορική αναδρομή στην διαδικασία σχηματισμού των φορολογικών παραδείσων και των υπεράκτιων οικονομικών κέντρων, καταλήγοντας στη σύνδεσή τους με το ξέπλυμα χρήματος.

Εμβαθύνει στην κύρια επιχειρηματική δομή των φορολογικών παραδείσων αυτή των υπεράκτιων εταιριών και τους λόγους δημιουργίας τους. Αναλύει όλα τα σύγχρονα εργαλεία του διεθνούς φορολογικού σχεδιασμού όπως τις δομές αντιπροσώπευσης, τα διεθνή εμπιστεύματα και την υπεράκτια εργασία. Επί πλέον αναπτύσσει διεξοδικά τα κριτήρια επιλογής των υπεράκτιων σχημάτων.

Το πόνημα ασχολείται διεξοδικά με το Ελληνικό φορολογικό σύστημα, τις χώρες "φορολογικούς παραδείσους", αλλά και τις χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς, θεματολογία η οποία μετά την εφαρμογή των Ν. 3842/2010 & 3943/2011 αλλάζει ριζικά τη δομή των φορολογικών ελέγχων των επιχειρήσεων που έχουν συναλλαγές με κράτη υπαγόμενα σε αυτά τα καθεστώτα. Η ανάλυση γίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πρακτική από τη στιγμή κατά την οποία τρία κράτη μέλη της Ε.Ε. με μεγάλο όγκο συναλλαγών με την χώρα μας (Β. Ιρλανδία, Βουλγαρία και Κύπρος), οριοθετούνται από το ισχύον φορολογικό μας σύστημα ως χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς.

Οι συγγραφείς θεωρούν πως αν και το βιβλίο τους είναι αμιγώς ακαδημαϊκό, απευθύνεται και στον κάθε ένα επαγγελματία του φορολογικού φάσματος (οικονομικό επιστήμονα, φοροτεχνικό, λογιστή, εφοριακό υπάλληλο, σύμβουλο επιχειρήσεων), ο οποίος θεωρεί ότι οι επί πλέον γνώσεις σε εξειδικευμένα θέματα που απασχολούν πλήθος φορολογουμένων και επιχειρήσεων, είναι δε ουσιαστικά αχαρτογράφητα από το μεγάλο σύνολο των επαγγελματιών, θα του προσδώσουν ουσιαστικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των τελευταίων.

25/10/2013